Of je nu ChatGPT gebruikt of volledig zelf je content schrijft, je wil het zo efficiënt mogelijk je content maken en delen met je klanten via verschillende kanalen.

Het zou namelijk zonde zijn als je een blog schrijft en deze alleen deelt als blog. Of bijvoorbeeld een podcast opneemt en deze met alleen 1 post op je socials deelt.

Je stopt waarschijnlijk veel werk in het maken van je content, dus dan wil je ook dat zo veel mogelijk klanten de kans krijgen om jouw content te zien, te lezen, te luisteren of te kijken. 

Informatie verwerken

Daarnaast verwerkt iedereen informatie op een andere manier. Het is dan ook alleen maar slim om dezelfde informatie op verschillende manieren te delen. Dat scheelt je niet alleen tijd maar de kans dat jouw boodschap ook echt aankomt bij je klanten wordt er groter door.

Aan de slag

Met de content die je creed kun je twee dingen doen:

1. De informatie die je wil delen ga je op verschillende manieren bij klanten brengen. Schrijf je bijvoorbeeld een blog dan kun je daarvan ook 2-3 posts/reels maken om te delen met je volgers. En van een podcast kun je bijvoorbeeld reels maken met audioclips.

2. Je maakt verschillende afbeeldingen voor je content. De visuals zet je van te voren op in Canva en elke keer als je iets geschreven of opgenomen hebt creëren je alle verschillende visuals.

Welke visuals opzetten

Je maakt van te voren standaard afbeeldingen in je huisstijl en elke keer als je bijvoorbeeld een blog schrijft pas je de afbeeldingen aan voor die blog en heb je voor de komende weken/maanden vast afbeeldingen gemaakt.

Visuals die je opzet in Canva zodat je binnen 10 minuten klaar bent:

Content voor een blog

Schrijf je een blog dan kan je daar de volgende content van maken:

Ideeën voor je Podcast

Bonus punten als je aan deze twee ook een stukje audio toevoegt 

Reels/tiktok

Heb je een reel of tiktok video gemaakt met tips voor je volgers? Dan kun je deze ook omzetten in een post en op een later moment delen op instagram of bijvoorbeeld gebruiken voor je Linkedin.

Waarom canva gebruiken

Heel eerlijk? Ik zou niet weten hoe je een online bedrijf runt zonder Canva te gebruiken. Ik gebruik het zelf voor het maken van alle afbeeldingen voor mijn bedrijf: instagram posts, stories, advertensies, Pinterest pins. Maar ook voor e-books, werkboeken en presentaties.

En daarnaast ben ik overtuigd dat iedereen Canva kan leren en met een stukje kennis over vormgeving heel goed zelf aan de slag kan om een herkenbaar bedrijf neer te zetten. Daarom heb een cursus gemaakt met precies die informatie die je nodig hebt om Canva te leren zodat je je eigen marketing en branding kunt doen. 

Meer weten: DIY Branding in Canva