Mocht je op zoek zijn naar leuke verjaardagscadeautjes voor je eigen kiddo’s of misschien staat er een verjaardagsfeestje op de agenda. Ik een lijstje gemaakt van het speelgoed dat hier het meest gebruikt wordt. Kun je nog even wat ideeën opdoen!

DIY Ikea kitchen stool hack mom daughter baking home style

1. Keukentrapje

Technisch gezien is het misschien geen speelgoed, maar het is een van de beste dingen die we in huis hebben. Ja, het is groot en staat altijd in de weg. Maar een nieuwsgierige peuter vasthouden tijdens het koken is ook niet geweldig.

Je kunt ze kant-en-klaar kopen maar dit is de DIY versie van het IKEA BEKVÄM keukentrapje.

Met de trap kunnen ze eerst kijken en later helpen met koken.

2. Houten bouwspeelgoed

Deze worden heel veel gebruikt. In het begin was het moeilijk genoeg om de stokjes in de gaten te krijgen, maar naarmate ze ouder worden beginnen ze groot en klein te scheiden, de kleuren te matchen en met de dieren te spelen. 

3. Water wow boeken

Deze kwamen we zelf pas laat achter. Maar een heel leuk simpel kleurboek waarvoor je alleen maar water nodig hebt. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor je meubels. En vooral heel handig in de auto als je net als wij regelmatig langere ritjes moet maken!

4. Magnetisch bord

Een magnetisch bord, toch echt onmisbaar. Zodra ze beginnen te praten, is het leuk om er zelf dingen op te tekenen en voor hen om te raden wat het is. En als ze niet weten wat je dan hebt getekend is het misschien tijd om je eigen tekenskills te upgraden. hihi

5. Ikea keuken

We gaven Lilou voor haar eerste verjaardag een keukentje. Hij verplaatst regelmatig van locatie maar wordt bijna elke dag gebruikt, soms ook gewoon om alles uit de kastjes te trekken en op de grond te deponeren….maargoed.

June speelt er ook graag mee, zodra ze zelf kon kruipen en zitten begon ze de onderste kastjes te verkennen. En inmiddels krijg ik regelmatig een kopje koffie met een taartje aangeboden.
En daarnaast een leuk DIY projectje, bijvoorbeeld onderstaande mooie versie van theottohouse.com

Omdat ik het keukentje toch ging verven kocht ik ons keukentje van marktplaats. Zonde om dan een nieuwe te kopen en fijn voor de portemonnee.

6. Party taart

Over taart gesproken. Deze snijtaart is een big hit. Lilou vindt het heel leuk om verjaardagen te vieren, dus met enige regelmaat is er hier iemand jarig. Ze kunnen hem “versieren” en met de cijfers begint nu het tellen. En June (nu 1,5) deelt de taart dus graag uit bij de koffie 😉

7. Boek: De gele ballon

Super mooi boek waarbij je kunt zoeken naar de gele ballon en daarnaast is er op elke afbeelding zoveel te zien dat je wel even vooruit kunt. Beiden vinden ze het een leuk boek om samen te lezen maar ook om zelf plaatjes te kijken


8. Klein bedlampje

Het kleine lampje wordt veel gebruikt om nog even een boekje te lezen in bed en gaat na 15 minuten vanzelf uit. De batterijen gaan lang mee, hij is zacht en niet stuk te krijgen.

9. Klusbox

Misschien geen top idee als je zelf nooit klust. Maar doe je dat net als ik regelmatig dan vinden ze het maar wat leuk om hun eigen klusbox te halen en ook met het gereedschap te helpen.

10. Dokters koffer

Bijzonder populair, en bonus als je zelf op de bank mag liggen om “ziek” te zijn. En daarnaast is het ook goed om te oefenen mochten ze een keer naar de dokter moeten of juist om een bezoekje ziekenhuis zoals wij hadden te verwerken.

11. For the girls

Ja speciaal voor de meisjes, het roze ballerina pak + schoentjes. Er gaat bijna geen dag voorbij dat Lilou hem niet aan heeft gehad. gelukkig kan ze hem inmiddels zelf aan trekken. En er zijn momenten dat hij “opeens” iets langer in de was zit….

12. potlodenblok

Deze handige potlodenblokken hadden we vroegah op onze montessorischool. Dus toen tekenen hier een ding werd heb ik deze zelf gemaakt van stukjes resthout maar je kan ze ook zo kopen. Ze pakken de potloden makkelijk zelf uit de kast, ze hebben een overzichtelijk aantal potloden en het is ook een leuke bezigheid ze erin terug te doen waardoor ze uiteindelijk langer aan het kleuren zijn.