Al onze slaapkamers hebben twee schuine daken. Dat maakt het inrichten van deze kamers nogal interessant, dus maakte ik veel verschillende plannen en opties om iets moois en bruikbaars te maken. En daarnaast wilde ik natuurlijk de droomkamer van elk kind creƫren, of misschien gewoon die van mezelf.

Maargoed, kinderen houden van huisjes en gezellige plekjes om zich te verstoppen. Dus waarom niet iets maken dat bij dat alles past, maar ook past bij een Fries huis.

Een bedstee werd het. Gebouwd onder deze twee schuine daken zodat de ruimte eronder nuttige gebruikt werd en er zo veel mogelijk oppervlak over zou blijven om lekker te kunnen spelen.

Aangezien de rest van het huis al goed was, was dit eigenlijk het enige grote project. Op de dag dat we de sleutel kregen ben ik dus gelijk begonnen met bouwen. Twee dagen ben ik bezig geweest waarna we weer terug moesten naar Tiel om daar de laatste spullen in te pakken voor de verhuizing.

Verhuizen

Een week nadat we de sleutel kregen reed de verhuiswagen van Tiel naar Friesland waar ze de volgende ochtend kwamen uitladen. Vanwege de afstand ging dat allemaal niet in 1 dag en sliepen wij dus een nachtje op de grond.

Behalve Lilou want zelfs al was het bed nog lang niet klaar, ze wilde in haar grote meisjesbed slapen. En als een 2 jarige dat wil dan doe je dat gewoon.

Slim ontwerpen

Een tijdje geleden las ik iets slims op een DIY blog: ontwerp altijd met het oog op een toekomstig herontwerp. Aka, You like it now but the future you might want something different.

Voor dit bed heb ik het alleen aan de achterkant op 3 plaatsen aan de muur bevestigd. Stevig genoeg om op zijn plaats te blijven en gemakkelijk genoeg om het geheel er weer zonder teveel sloop werk uit te halen, voor het geval we deze kamer in de toekomst willen veranderen.

Pre made, kast en lattenbodem

Ik heb de 50 cm IKEA PAX kast gebruikt met lades voor alle kleding. Zelf vind ik lades een stuk overzichtelijker en opgeruimder dus ik koos hier voor drie gewone lades, een sieraden la en daarboven een glaze plank. Uiteindelijk wil ik hier nog een lade bij zetten zodat ze in de toekomst iets meer opbergruimte heeft wanneer haar kleding groter wordt

De kast was te hoog en moest natuurlijk onder een schuin dak. Hiervoor heb ik de zijkanten, schuin en op de juiste lengte afgezaagd. Daarna de bovenkant ingekort en er weer opgezet om hem stevig te houden.

Voor het bed heb ik ook een eenvoudige lattenbodem gekocht zodat ik die niet zelf hoefde te maken. Het is een lattenbodem voor een 90×200 bed, deze heb ik voor en achter vastgelegd achter twee schroeven zodat hij eventueel los kan mocht er iets onder het bed terecht komen.

Afwerken

Als afwerking schilderden we de binnenkant van het bed wit zodat deze bij het plafond past en de buitenkant in deze mooie kleur roze. Voegden er wat lichtjes aan toe om het mooi te maken en done.