IKEA nursery DIY billy boekenkast

Toen we net in ons huis in Friesland kwamen wonen wist ik niet zo goed wat ik met dit kleine kamertje moest, aka onze babykamer. De meubels van onze oude babykamer waren veelste groot, de vloerbedekking niet m’n kleur en het bedje stond nergens leuk.

IKEA DIY boekenkast billy babykamer

Daar moest dus een oplossing voor komen. Het bouwen van de kasten deed ik voor June haar eerste verjaardag zodat ook zij een gezellige kamer had. Later vond ik mijn dit fantastische bedje bij de kringloop en na heeeeel veel uren schuren is hij echt heel mooi geworden.

Vintage bedje kringloop

Kastenwand

De kastenwand heb ik gemaakt met 3 billy boekenkasten. De kamer niet heel hoog dus de 202 meter hoge kasten pasten er perfect in. Daarboven had ik precies genoeg ruimte om een plafonnetje te maken tussen de kasten.

Omdat ik zo min mogelijk gaten in de muur wilde hebben staan de kasten beiden op 1 plek vast aan de muur. Het plafond ligt er dus gewoon bovenop. Het is een frame dichgemaakt met gipsplaat.

BILLY upgrade

De billy kast heeft veel kleine gaatjes voor het plaatsen van de planken. Deze heb ik allemaal dichtgemaakt zodat de kast er veel mooier uitziet. Daarnaast wilde ik graag wat hang ruimte aangezien we verder alleen een ladekast in deze kamer hadden. Speciaal daarvoor een roede gemaakt zodat de kinderhaakjes precies in de kast kunnen hangen.

En dan als laatste uiteraard alles geverfd. Hiervoor de kasten ligt opgeschuurd, gegrond en daarna in twee lagen in dezelfde ligt grijs geverfd als de muur al was. Op de planken en de buitenkant van de kast heb ik uiteindelijk nog een blanke krasvaste lak gebruikt zodat deze tegen een stootje kunnen. Inmiddels 1,5 jaar later nog geen krasje op te zien.

En nogsteeds super blij met deze kamer!